1 mars 2011

Tisdagsgott

Idag var det bråttom när det väl närmade sig middagsdags och jag snodde ihop något lätt men ändå väldigt gott, om jag får säga det själv. Det blev inget kött idag men svamp och ost är ju också proteinrikt.

Jag kokade ett paket färsk spenat-tagliatelle och slängde på slutet i ett broccolistånd i små buketter. Jag skar 12 medelstora, färska champinjoner i fyra delar och halverade 6 cocktailtomater som jag sedan fräste i en stekpanna tillsammans med lite olja, salt och peppar. Sen sköljde jag av pastan och broccolin, la det i en stor serveringsskål och klickade över ca 4 msk röd pesto och en halv burk tärnad fetaost i olja. Jag blandade runt alltsammans och så var det klart att avnjutas! Till detta åt vi strimlad rättika som hade fått marinera ca 10 minuter i min citrondressing gjord på rödvinsvinäger, pressad vitlök, rivet citronskal, saften ifrån ½ citron, svartpeppar, lite flytande akaciahonung och olivolja.

1 kommentar: