Igår kunde man på Expressens sida läsa att "Antibiotika-kött släpps in i EU" och jag har några tankar/kommentar, trots att jag nog är för lite insatt i ämnet. Vad tusan äter alla syd- och nordamerikaner för kött då?! Går alla amerikanare omkring med multiresistenta bakterier?
Artikeln är så missvisande! Det är ju att EU nu höjer kvoten på importen som är själva grejen, inte att vi släpper in köttet i EU. För det är ju inte så att antibiotikaköttet precis och plötsligt har hamnat innanför EU´s gränser. Det har funnits där hela tiden men nu har vi fått det i större mängd! Herregud, tidningarna tar verkligen varje tillfälle i akt att skrämma upp gemene man. Det som är skrämmande, egentligen, är att inte följande beaktas/tas upp:
För det första är det väl ingen nyhet att vi har antibiotikabehandlat kött i våra butiker? Det har vi väl alltid haft men nu får vi ännu mer av den varan istället för att försöka minska på köttkonsumtionen som hela världen skulle må bättre av. Istället så ökar vi nu på den ännu mer.
Varför i hela fridens namn fraktar vi kött och köttprodukter SAMT djur, över halva jordklotet när vi har kossor i våra egna hagar som är minst lika goda och säkerligen skulle ge både bättre smak och bidra till en bättre miljö för både djuren och oss människor?
Varför fortsätter vi att ge antibiotika till våra djur (och till människor, förövrigt) i förebyggande syfte när vi vet att det kommer bita oss i arslet i framtiden? Vi vill väl ha så friska och välnärda djur och människor som möjligt så att de kan stå emot sjukdomar, även i framtiden?
Varför skrämma upp folk med allt snack om bakterier? Det är ju bara att koka/steka köttet så dör ju bakterierna!? Varför tror ni att vi tvättar våra kläder, händer osv? Det känns som att det tidningar och media i övrigt säger, det sätter folk i sig med hull och hår.
Om någon möjligen skulle vilja läsa artikeln kan ni klicka på länken nedan.
http://www.expressen.se/halsa/1.1692704/antibiotika-kott-slapps-in-i-eu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar