Vi fortsätter tappert att utöka vår vegetariska repertoar och alla i familjen trivs nog ganska bra med det. Ingen har i alla fall frågat efter kött och inte ens jag klagar över de skinkfria frukostmackorna. (Även om jag fortfarande äter skinka till frukost så är det nu mycket mer sällan.)
Häromdagen åt vi en fantastiskt god sallad (kan man väl i det närmaste kalla denna maträtt) som jag bara måste dela med mig av. Om ni annars ratar vegetarisk mat, så snälla, pröva åtminstone denna rätt.
Den ser kanske inte mycket ut för världen men jisses vilken smaksensation. Alla smaker var representerade i denna anrättning och till och med ungen åt så hon storknade, detta trots förkylning och avsaknad av aptit! Stor inspirationskälla till denna middag var taffel.se så där kan ni titta förbi om ni vill testa originalreceptet också. Jag modifierade lite då jag inte hade de korrekta ingredienserna hemma men det gjorde inget som helst. Det blev ändå jättegott.
Du ska blanda;
Filéer av apelsin (vi försöker hålla oss till säsongens så apelsin passade ju perfekt.) Spara sen "skruttet". Dessa kramar du ur saften på och använder sedan den till en himmelsk dressing.
Slätbladig persilja i massor.
Gul eller röd lök i tunna skivor.
Kalamataoliver utan kärnor. Gärna ekologiska.
Fetaost. Vi använde en ekologisk som var gjord på både get- och fårmjölk.
Saltrostade mandlar. (Köpe eller egenrostade.)
Gula russin.
Belugalinser och minipasta. (Av typen du har i minestronesoppa eller liknande.) Koka enligt recept, kyl något och blanda med övriga ingredienser.
Dressing;
Apelsinsaft.
Citronzest mycket fint hackad och lite lite saft.
Olivolja.
Libanesisk kryddblandning. (Spiskummin, kanel, kardemumma osv.)
Salt och peppar.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar