25 juni 2011

Härlig laxtårta!

I går åt vi denna härliga laxtårta som verkligen var perfekt midsommarmat.


Jo visst, den går ju att äta när som helst och den går även att variera. Igår gjorde jag på följande sätt:

Jag tog ca ½ kavring som jag bröt i bitar och så smälte jag ca 120 g smör. Sen körde jag det i matberedaren till en smulig deg. Sedan tryckte jag ut massan i pajformen och plattade till ordentligt. Därefter hackade jag 6 små hårdkokta ägg och 200 g varmrökt lax som jag blandade tillsammans med 1 ½ burk creme fraiche, 1 ½ msk dijonsenap samt lite svartpeppar och salt. Sen hällde jag den ganska så rinniga krämen över kavringen och ställde in i kylen. Efter ca 3 timmar tog jag ut den och strödde hackad gräslök över samt klickade små högar av stenbitsrom över tårtan. Dekorerad med tusenskönor var det sen bara att hugga in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar