Häromdagen (i måndags) fick jag för mig att köra meatfree monday! Det blev en jättegod och lite afrikanskt inspirerad gryta som jag nu vill dela med mig av till er. Jag glömde tyvärr att ta en bild på skapelsen vilket var synd för den såg riktigt god ut. Den smakade såklart gott också, annars hade jag ju inte skrivit om den.
Nåväl, jag tog i alla fall fram den stora järngrytan och hettade upp lite rapsolja och smör. Däri fräste jag 1 stor gul lök och en ½ solo-vitlök till de blev mjuka. Jag hällde i färsk hackad ingefära och hade på lite vanlig curry, kardemumma, India Garamasala och torkad jalapeno som jag lät fräsa ihop med lökmassan. Därefter la jag i smått hackad morot (en stor) och en hackad röd paprika samt en ½ burk majs. Jag hällde sen över 1 kartong passerade tomater, smulade ner en näve russin och en näve nötter och ringlade över lite honung. Jag lät det puttra i kanske 10 min, därefter hade jag i ett paket färdiga röda linser och ett paket mellangrädde. Samtidigt kokade jag såndär pytte-minipasta vid sidan av och mot slutet hade jag i ett par nävar (brutna i mindre bitar) gröna skärbönor. När allt var klart blandade jag samman pastan och bönorna med grytan, samt lite av kokvattnet och lät det puttra några minuter till. Klart! Det blev faktiskt överraskande gott. Jag är ingen van vego-kock men blev nöjd med resultatet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar